Indisk Butter Chicken

Indisk butter chicken med ris och naanbröd!

Ingredienser

Första marineringen

  • 1 kg kyckling
  • 2 tsk citron saft
  • lite salt
  • 1 tsk röd chili pulver

Andra Marineringen

  • 1.5 bockhornsklöver
  • 0,25 tsk gurkmeija
  • 1-1.5 tsk garam masala
  • 1,5 tsk oijla
  • 1 tsk ingefära pasta
  • 1 tsk vitlöks pasta
  • 2 dl Grekisk yoghurt

Såsen

  • 4 tsk smör
  • 1 tsk ingefära pasta
  • 1 tsk vitlöks pasta
  • 2 st bitar kanel ca 4 cm
  • 2 st kryddnejlikor
  • 2-4 st gröna chili frukter
  • 4 st gröna kardemumma frön
  • 8 st stora tomater
  • 32-18 cashew nötter
  • 2 tsk röd chili pulver
  • 1 – 1,5 tsk garam masala
  • 1 tsk bockhornsklöver
  • 0,5 tsk socker
  • 1.5-2 dl socker
  • koriander för garnering

Instruktioner